Asunto Oy Etelä-Hesperiankatu 6                                                   

Home
Yleistä
Ajankohtaista
Asukasopas
Palvelut ja tilat
Yhteystiedot
Historiikki
Linkkejä
Kuvia talosta
Vanhoja valokuvia
Pohjapiirros
Mallitalokilpailu
Yhteistyökumppanit

 

Asunto Oy Etelä-Hesperiankatu 6

Asukasopas

 

 

Tässä oppaassa on tietoja huolto- ja isännöintitoimista sekä ohjeita ja suosituksia asumisviihtyvyyden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi !

Huoltoyhtiö: Kotikatu Etu-Töölö, puh 010 270 8750 arkisin klo. 7.00 - 16.00

Asiakaspalvelupiste: Messeniuksenkatu 5, 00250 Helsinki, auki arkisin klo 8.00 -16. 00, puh. 010 270 8750

  Päivystys muina aikoina, puh. 010 270 8888
  Sähköposti: toolo@kotikatu.fi
  Kotisivut: https://www.kotikatu.fi/kiinteistohuolto/helsinki/etu-toolo/
Isännöinti: Esa Mäkelä, puh 040 5069089
Vänrikki Stoolin katu 11 B 36, 00100 Helsinki
Sähköposti: esa.makela@autokraatti.fi
Muutto:

Taloon sisään- tai poismuutettaessa on aina tehtävä muuttoilmoitus huoltoyhtiölle.
Talokirjaotteet saa huoltoyhtiöltä. Huoltoyhtiö voi avata ovia vain talokirjaan merkityille henkilöille.
Huoneistojen ovien nimikyltit ja nimet alatauluihin vaihdetaan muuttoilmoituksen perusteella.
Hissi on aina suojatta esim. pahvilla mikäli sitä käytetään muutossa.

Sauna:

Sauna sijaitsee A-portaan I-kerroksessa. Sauna on varustettu sähkökiukaalla ja koneellisella ilmastoinnilla. Huoltoyhtiö hoitaa saunavuorolistaa. Saunomisaika on 60 min. Sauna jätetään siistinä seuraaville.
Sauna on suljettu kesällä 1.7.-31.8.
Pesutupa:

Pesutupa ja kuivaushuone sijaitsevat C-kellarissa. Oviin sopivat kaikkien porrashuoneiden avaimet. Pesutuvassa on 7 kg:n pesukone ja mankeli. Pesutupavuoron voi varata pesutuvassa olevasta varauskirjasta. Rahastin toimii 1 €:n kolikoilla. Noudata pesutupaohjeita.
Talolaajakaista:

Talossa on dnaWELHO:n  2Mb:n talolaajakaista, jonka saa korvauksetta jokaiseen huoneistoon ottamalla yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun pu. 044 144 044 tai http://www2.dna.fi/laajakaista_ukk.
Laajakaistapalvelua varten tarvittavan kaapelimodeemin saat veloituksetta DNA Kaupasta.
Lisänopeutta omaan laajakaistaan voi ostaa DNA Kaupasta: 100Mb 9,99 €/kk, 200Mb 15,90 €/kk ja 400 Mb 19,90 €/kk.
 

TV-verkko

Taloyhtiö on liitetty WELHO-kaapelitelevisioverkkoon.

Polkupyörä- ja urheiluväline-varasto: Polkupyörä- ja urheiluvälinevarasto sijaitsee C-kellarissa. Kaikkien portaiden avaimet sopivat lukkoihin. Varastoon hylätyt polkupyörät siirretään taloyhtiön varastoon ja edelleen kierrätykseen, hyötykäyttöön tai kaatopaikalle.

Polku-pyöräkatos:

 

 

 

 

Pihalla oleva polkupyöräkatos on tarkoitettu vain jatkuvassa käytössä oleville polkupyörille. Mikäli käytät pyörääsi vain harvoin niin säilytä se C-kellarin polkupyörävarastossa. Katokseen hylätyt polkupyörät siirretään taloyhtiön varastoon ja edelleen kierrätykseen, hyötykäyttöön tai kaatopaikalle.
Pihalla ja pyöräkatoksessa olevia polkupyöriä on varastettu. C-kellarin polkupyörävarasto tai oma kellarivarasto ovat turvallisempia paikkoja säilyttää pyöriä.
Polkupyöriä ei saa säilyttää porrashuoneissa !

Jätekatos:
Jätekatoksessa on astiat seka-, bio-, muovi-, metalli- ja lasijätteille sekä kartongille (nestepakkaukset) ja keräyspaperille. Jätteet on lajiteltava oikeisiin astioihin. HSY opastaa jätteiden lajittelussa.
Isoja esineitä (esim. huonekalut, kuljetusalustat yms.), ongelmajätteitä (esim. loisteputket, maalit yms.), remonttijätteitä ja sähkö- ja elektroniikkaromuja (esim. TV:t, jääkaapit, mikroaaltouunit yms.) ei saa tuoda talon jätekatokseen, koska niiden poiskuljetus ei sisälly talon normaaliin jätehuoltoon.
Em. jätteiden poiskuljetuksen osalta asukkaita pyydetään ottamaan yhteyttä HSY:n jätehuollon asiakaspalveluun, puh. 09-15612110
.
Ylimääräiset jätekustannukset peritään aiheuttajalta

Portti:

Porttikäytävän portti pidetään suljettuna viikonloppuisin ja arkena n. klo 20.00 aamuun n. klo 7.00. Portin käyntiovi aukeaa sisäpuolelta portin seinässä olevalla avauspainikkeella ja ulkopuolelta koodilla. Molemmat porttilehdet aukeavat vain autopaikan vuokranneille annetulla koodilla.
Porrasovet:
Kaikki porrasovet ovat aina lukittuina, koodilukon tunnusluvun saa huoltoyhtiöltä.
Avaimet:
Oven avausta voi pyytää huoltoyhtiöltä, joka veloittaa avausta pyytäneeltä avauksen tarkistettuaan ensin henkilötiedot talokirjasta.
Turvallisuus.

Asukkaiden on syytä pitää huolta henkilökohtaisista avaimistaan. Ovet on lukittava aina huolella. Huoneistojen ovet suositellaan varustettaviksi turvalukoilla. Lisäksi suositellaan, että huoneistot varustettaisiin vartiointiliikkeeseen hälyttävillä kodinturvahälytysjärjestelmillä.

Vesikalusteet:Vuotavista hanoista, WC-laitteista tai patteriventtiileistä sekä huonosti vetävistä viemäreistä on ilmoitettava välittömästi huoltoyhtiölle.
Pesu- tai tiskikoneita ei tule jättää päälle ilman huolenpitoa. Hanaa ei saa jättää vuotamaan ilman valvontaa. Taloyhtiön kiinteistövakuutus ei korvaa putkistovauriosta tai asukkaan huolimattomuudesta syntynyttä vesivahinkoa.
Sähkö:Huoneistojen sähkön kulutusmittarit sijaitsevat A- ja B-portaissa kellareissa olevissa mittarikaapeissa.
Samoin kaapeissa on huoneistokohtaiset pääsulakkeet.
Mittarikaappeihin on pääsy Helsingin Energialla ja huoltoyhtiöllä.
Huoneistoissa olevissa sähkötauluissa on huoneistojen pääkatkaisijat ja ryhmäsulakkeet.
C-portaassa mittarit ja pääsulakkeet sijaitsevat huoneistoissa.
Kylpyhuone:
Tarkkaile kylpyhuoneen lattiakaivon toimintaa, mikäli kaivo ei vedä kunnolla on se puhdistettava. Mikäli et itse saa lattiakaivoasi vetämään kunnolla ota heti yhteyttä huoltoyhtiöön. Tulvimisesta saattaa aiheutua ikäviä seuraamuksia. Hajulukkojen puhdistaminen on käyttäjän vastuulla !
Ilmastointi:
Talossa on painovoimainen ilmanvaihto. Periaatteessa jokaisen huoneen takaseinällä on tuuletushormin venttiili (ellei sitä ole peitetty). Korvausilma tulee huoneen ulkoseinässä olevasta tuuletusventtiilistä (Velco) tai ikkunasta.
Velco-raitisilamventtiilin mikrosuodin vaihdetaan taloyhtiön toimesta kerran vuodessa.

Kovalla pakkasella painovoimaiset tuuletushormit saattavat ruveta toimimaan väärin päin, jolloin niistä virtaa sisälle kylmää ilmaa. Tällöin venttiilin on suljettava.
Keittiöön ei saa laittaa hormiin liitettävää liesituuletinta ellei hormin kuntoa ole selvitetty piirinuohoojalla. Aktiivihiilisuodattimella varustettu liesituuletin ilman hormiliitäntää on suositeltavin.

Huoneisto-remontit:


Remontit on hyvä tehdä arkisin tavanomaiseen työaikaan, remonttijätteistä ja porraskäytävien siivouksesta sekä remontin mahdollisesta haitasta taloyhtiölle ja asukkaille vastaa huoneiston haltija. Kaikista remonteista on ilmoitettava taloyhtiölle, joka päättää remontin suorittamisesta.
Talolla on oman remonttiopas, jota on noudatettava. Jokaisen on tutustuttava ennen remonttiin ryhtymistään taloyhtiön
remonttioppaaseen.
Hissit: Hissit ovat tarkoitettu henkilökuljetuksiin. Mikäli kuljetat niissä muuttotavaroita tai remonttitarvikkeita on hissin lattia ja seinät aina suojatta esim. pahvilla. Hissin painorajoituksia ei saa ylittää.
Patteriventtiilit: Patteriventtiilejä ei saa vääntää kokonaan kiinni, koska tällöin venttiilit saattavat ruveta vuotamaan.
Mikäli haluat säätää patteria pienemmälle niin sulje venttiili ensin kokonaan ja avaa sitä sitten n.1/4 kierrosta. Tällöin patteri on haalea. Mikäli venttiili rupeaa vuotamaan ilmoita vuodosta heti huoltoyhtiölle.
Kellari- ja ullakkovarastot: Yksiöitä lukuun ottamatta kaikkiin huoneistoon kuuluu kellari- ja ullakkovarasto. Asukkaiden on huolehdittava, että komeron ovi on varustettu nimellä ja lukolla. Komeroissa ei suositella säilytettävän arvotavaraa.
Ullakoiden ja kellareiden käytävillä ei saa säilyttää mitään tavaroita.
Palovaroittimet:
Jokaisen asukkaan on lain mukaan varustettava huoneistonsa palovaroittimella. Palovaroittimen paristo on syytä tarkistaa mahdollisimman usein.
Asukas- ja yrityspysäköinti

 

 

Asukaspysäköintitunnuksen saa jokainen väestörekisteritietojen mukaan alueella asuva, jolla on ajokortti ja joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee henkilö-, paketti- tai erikoisautoa. Yrityspysäköintitunnuksen voi lunastaa asukaspysäköintivyöhykkeellä toimiva yritys, julkisyhteisö tai elinkeinoharjoittaja.
Tunnuksen voi lunastaa
rakennusviraston asiakaspalvelusta.  
Piha-autopaikat:

 

 

 

 

 

Pihalla on 12 autopaikkaa, jotka on vuokrattu asukkaille. Autopaikkojen vuokrauksessa sovelletaan talon yhtiökokouksen hyväksymiä sääntöjä . Isännöitsijä pitää jonotuslistaa.
Autopaikat on varustettu lämmityspistorasioilla, joissa on virta lämmitys-kautena klo 5.00 - 18.00.
Pistorasiaan voi kytkeä sekä moottori- että sisätilalämmittimen. Vältä turhaa lämmittämistä.
Seinää vastaan oleviin parkkipaikkoihin on maalattu keltainen viiva, jota lähemmäksi seinää ei saisi pysäköidä.
Pihalla on pysäköinti sallittu vain merkityille paikoille autopaikan vuokranneilla.
Autohalli:
 
Pihakannen alla on autohalli. Talon osakkailla on etuoikeus jonotuslistalla. Hallipaikkoja vuokraa Timo Korpelainen, Mentorax Oy, puh. 040 7073397.
Mattojen tai vuodevaatteiden tuuletus parvekkeilla: Tuuletus parvekkeilla arkisin klo 8.00-12.00 ja 16.00-19.00 ja lauantaisin ja aattoina klo 8.00-14.00. Mattojen pölyttäminen on sallittu vain maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Parveke on puhdistettava käytön jälkeen.
Tupakointi:


 


Tupakointi talon yleisissä tiloissa ja tuuletusparvekkeilla on ehdottomasti kielletty.
Tupakointia tulisi välttää ikkunoissa tai jalkakäytävällä lähellä seinustaa, koska tupakansavu menee tällöin ikkunoiden ja tuuletusventtiilien kautta huoneistoihin aiheuttaen terveyshaitan.
Pihalla saa tupakoida vain jätekatoksen nurkkauksessa, jonne on varattu tuhka-astia tupakoitsijoita varten.

Kotivakuutus
 

Jokaisella asukkaalla on oltava kotivakuutus, joka korvaa mm. omasta huolimattomuudesta aiheutuneiden vesivahinkojen korjauskulut.

Home | Yleistä | Ajankohtaista | Asukasopas | Palvelut ja tilat | Yhteystiedot | Historiikki | Linkkejä | Kuvia talosta | Vanhoja valokuvia | Pohjapiirros | Mallitalokilpailu | Yhteistyökumppanit

 Copyright
 © 2007 Autokraatti Oy
Päivitetty : 24-3-2022